"Bez boga, bez gospodara" poruka je koja će uskoro, kako stvari stoje, polijepljena po tramvajima krstariti zagrebačkim ulicama.

- Cilj nam je zakupiti mjesec dana reklamnog prostora na bokovima ZET-ovih tramvaja. Nadamo se da bi naša poruka mogla osvanuti već sredinom rujna - rekla nam je Bojana Genov iz Koalicije za sekularizam.

Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
"U posljednje vrijeme obnavljaju se mnogi stari događaji i stare tradicije i to je za svaku pohvalu. Ja se nadam, mi svećenici i cijela Crkva se nada da će se netko sjetiti pokrenuti obnovu još jednoga starog običaja, a to je da naše ličke obitelji imaju brojnu djecu. Takvu olimpijadu još nitko nije pokrenuo, a nadamo se da će doći vrijeme i za to" - don Anđelko Kaćunko

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari
Sitemap
Koalicija za sekularizam Template by Ahadesign Powered by Joomla!