Procjena Glasa Koncila da je ateizam "grijeh", podsjeća na slične, komunističke dogme kad je teizam bio grijeh. Komunizam je kao totalitaristički svjetonazor otišao ča, a od njegova grijeha čini se da Crkva nije mnogo naučila, piše Danko Plevnik u Slobodnoj Dalmaciji.
Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
"Ne možemo biti taoci nekih davnih stoljeća. Ovo je crkveno dobro, a ne javno, ja sam u ovoj crkvi šef i radit ću ono što je mene volja" - mr. Luka Vuco, župnik Kaštela Novog

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari