Über die Macht der Kirche in Kroatien / Von Slavenka Drakulic

Gott lebt - oder er lebt "höchstwahrscheinlich" nicht, wie Richard Dawkins meint. Die Frage ist ein paar tausend Jahr alt, und jeder Mensch hat eine Antwort darauf, mindestens. Doch gilt es heute als ausgemacht, dass ein öffentlicher Verkehrsbetrieb eher keine Antwort darauf haben sollte. Mit einer Ausnahme: Die Straßenbahngesellschaft in Zagreb (ZET) hat sich jüngst für die Existenz Gottes entschieden.

 

Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
"Kome smeta križ, to je najjasniji znak sotonizacije vlasti. Svaki egzorcist najprije ide s križem u ruci pa moli molitvu egzorcizma nad onima koji su opsjednuti, a oni koji se bore protiv križa nisu normalni ljudi, nego Sotone" - don Marinko Kozina

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari
Sitemap
Koalicija za sekularizam Template by Ahadesign Powered by Joomla!