Boris Dežulović: "Čitao sam vijesti o duhovitim europskim ateistima i razmišljao kako bi slična kampanja prošla kod nas, kad me prenula vijest kako je i Ženska mreža Hrvatske platila jednomjesečnu ateističku kampanju, ali s feminističkim kontekstom: mjesec dana tramvaji zagrebačkog gradskog prijevoznika trebali su ulicama pronositi poruku: „Bez Boga, bez gospodara“.

Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
"Nitko nam nema pravo zabraniti da istaknemo križ. Razdvojiti crkvena i svjetovna obilježja u Hrvatskoj je isto kao da nas traže da razdvojimo dušu i tijelo. Jer da nije bilo vjere, naših običaja i hrvatskog inata, teško bismo se kroz stoljeća i burna vremena održali na prostorima diljem Lijepe naše" - Josip Friščić, potpredsjednik Sabora RH

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari
Sitemap
Koalicija za sekularizam Template by Ahadesign Powered by Joomla!