"Prema razumijevanju velikog dijela hrvatske javnosti i njene političke elite, usprkos Ustavu Republike Hrvatske i odredbi o odvojenosti crkve i države, ako jedne skupine ima više, a naročito ako je ima značajno više, onda svih ostalih kao da i nema. Neka se uklope. Neka šalju djecu na vjeronauk. Neka se vjenčavaju u crkvi. Neka se ugodno smjeste pod raspela u učionicama i sudnicama. Neka prihvate vjerske norme ugrađene u zakone, jer ako su one dobre većini, moraju biti dobre i manjini. I najvažnije od svega, neka ne narušavaju opći sklad svojim disonantnim glasovima. Neka šute"
Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
"Unatoč tome što je Hrvatska sekularna država, od 90-ih postoji dobar običaj da se vjerska obilježja ističu u javnim zgradama i državnim uredima. Ne vidim razloga da se to mijenja." - Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora RH

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari
Sitemap
Koalicija za sekularizam Template by Ahadesign Powered by Joomla!