Ateistična kampanja v Zagrebu, ki se je začela s plačanim oglasom "Brez boga, brez gospodarja" na mestnih tramvajih, je trajala le en dan. Javni mestni prevoznik se je odločil, da geslo ni v skladu z njihovo marketinško politiko, čeprav je pobudnik akcije, Ženka mreža Hrvaške, za mesečni oglas plačala 11.000 kun (1460 evrov).
Opširnije...
OVDJE STE: Naslovnica Iz medija

Izgledi za uspjeh tužbe protiv ZET-a u emisiji "Proces" HRT


Proces, video


biseri
Formulacija u udžbeniku za katolički vjeronauk za sedmi razred osnovne škole u izdanju Kršćanske sadašnjosti »Pobačaj (abortus) izravno je ubojstvo nerođenog djeteta i najveća izdaja majčinstva. Majka, simbol sigurnosti i ljubavi, pobačajem se pretvara u ubojicu najnevinijeg bića», nakon zabrane prodaje zamijenjena tekstom »Pobačaj (abortus) teška je povrjeda pete Božje zapovijedi. Prema stalnom nauku Crkve ljudski život treba štititi od samog začeća. Roditelji su po svojoj naravi simbol sigurnosti i ljubavi za dijete. Oni svoj roditeljski poziv pobačajem grubo narušavaju«

odabrano
Kad se Kaptol već dobro namirio zemaljskim blagom i dobrima, zajedno s onima koji su namirili i njih i sebe, dok su u skladu s prethodnim procesom mase građana, običnih, ostale bez gaća (netko mora) ili će to vrlo skoro, kud ćeš prikladnije nego pozvati na borbu protiv božićnog konzumerizma!

Križarska afera nije tako samo na simboličkoj ravni razotkrila specifičan, misionarski položaj Crkve u Državi – pa bi preciznije bilo reći „položaj Crkve na Državi“ – već i cijelu hrvatsku državu kao malu, blatnjavu palanku u kojoj svjetovne, političke i crkvene elite razgovaraju poput pijanaca i besposličara u kolodvorskoj krčmi, a političke, pravne, teološke i filozofske rasprave o ulozi Crkve u društvu - umjesto na sveučilištima, televizijskim diskusijama, akademiji, časopisima i na Ustavnom sudu – vode se na praznim gajbama piva ispred mjesne samoposluge u Vrpolju.

Veličina slova

komentari
Press clips
Iluzija demokracije: Vrijeđanje ateističkih osjećaja Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

U Europi znamenita ateistička kampanja koja je svoj vrhunac doživjela u UK sa sloganom "Vjerojatno nema boga. Sad prestanite brinuti i uživajte u životu" doživjela je očekivani fijasko u vatikanskoj koloniji imena Hrvatska.

 
Senza Dio e senza padroni Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

A sorpresa, una campagna (su tram) è stata promossa anche in Croazia, come riporta il sito Irreverent Impiety. “Senza Dio e senza padroni” - si dà notizia sul sito - è il messaggio che la Coalizione per la secolarizzazione ha deciso di pubblicizzare sui tram di Zagabria, capitale della Repubblica di Croazia.

 
Javno: Bez Boga, bez gospodara Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

Osobno tu poruku ne gledam kao govor mržnje ili prkošenje vjeri. Možda je malo nespretno spomenut Bog kao 'vrhovni vladar' svega i svačega, ali sa druge strane činjenica je da smo u današnjem svijetu zarobljeni.

 
Tramvaj zvan težnja u Bandićevoj garaži Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

Zagrebački tramvaj na liniji 14, s ateističkim apelom 'Bez boga, bez gospodara', povučen je iz prometa isti dan uz ZET-ovo obrazloženje da se iz likovnog rješenja ne može naslutiti tko je pošiljatelj poruke: što su u Koaliciji za sekularizam trebali sročiti, možda 'Bog ne postoji – pozdrav iz Rovinja'?

 
Tužba jer ZET neće oglas 'Bez Boga, bez gospodara' Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

U ZET-u očito postoji tajni odjel moralne policije, jer kako drukčije shvatiti njihovu odluku da zabrane oglas “Bez Boga, bez gospodara” koji im je platila Inicijativa za sekularizam da mjesec dana stoji na trima tramvajima.

 
SEEBiz.eu: Tramvaj u ime slobode nije trebalo dirati Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

Nikome ne osporavam pravo ni slobodu da u sloganu vidi ovakvu ili onakvu poruku, jer je skrojen tako da mu poruka može biti višeznačna. Stoga neka se razvije polemika, al dopustite jednima da izgovore (napišu), drugima da čuju (vide) i reagiraju shodno svom uvjerenju!

 
BiH Vijesti: Uticaj Boga na rad tramvaja u Zagrebu Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

Ženska mreža Hrvatske naručila je i platila da poruka "Bez Boga, bez gospodara" bude na tramvajima u Zagrebu mesec dana, ali je natpis skinut posle samo jednog dana jer je zagrebački ZET procenio da nije u skladu s marketinškom politikom te kuće.

 
U ime oca, sina i svetog tramvaja br. 14 Ispis E-mail
  
Petak, 20. ožujka 2009.

Uklonivši poruku Koalicije za sekularizam ZET nam poručuje da on nije javna - gradska tvrtka, nego privatna firma ili vjerskofanatično udruženje bogobojaznih ljudi koji su alergični na ateiste.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 6 od 9
feed-image Feed Entries
Koalicija za sekularizam Template by Ahadesign Powered by Joomla!